Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes fájdalomcsillapító, a borsmentaolaj
  2023-12-01 17:06:46, péntek
 
 



Ha szeretnénk ellazulni, akkor használjunk aromadiffúzort és abban olyan illóolajat, amely segíthet a testi és lelki relaxációban. Az egyik legjobb illóolaj erre nem más, mint a borsmenta-illóolaj. Azonban ez az illóolaj nemcsak a relaxációra, hanem másra is alkalmas, például ilyen a természetes fájdalomcsillapítás is. Mutatjuk is, hogy mire is jó még a borsmenta illóolaja.

A borsmenta nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin, a vas, a folát, a mangán, a magnézium, a kalcium, a kálium, a réz és az omega-3 zsírsavak.

A gyógynövény egyik legfontosabb hatóanyaga a mentol, amely nagyon hatékony a légúti fertőzések kezelésében. Használhatjuk köhögés, megfázás, hörghurut és asztma esetén is. Az illóolajat mindig valamilyen hordozóolajjal együtt használjuk, és ily módon mellkasunk bedörzsölésére is alkalmas.

Egyik-másik illóolaj remek fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. A borsmenta illóolaja is ebbe a kategóriába tartozik, emellett még kiváló izomlazító hatással is bír. A borsmentaolajjal történő bedörzsölés azonnali hűsítő hatást eredményez és ily módon a fájdalom ellen is rendkívül hatékony. Nemcsak a duzzanatot csökkenti, hanem a szervezetben kialakuló gyulladást is nagyon hatékonyan kezeli.

Mivel a borsmentaolaj nagyszerű hűtő hatással rendelkezik, így nagyon hatékony a láz csillapításában is.

Hogyan használjuk?
Dörzsöljünk pár csepp illóolajat a nyakunkra és a talpunkra, és a lázunk hamarosan csökkenni fog.

A borsmentaolaj belélegzése fokozza a teltségérzetet, és csökkenti az édességek utáni sóvárgást. Ezzel megakadályozza a plusz kalóriák bevitelét a szervezetbe, ami pedig fogyást is eredményezhet.

A borsmentaolaj javítja az immunrendszer működését a különböző betegségek elleni küzdelemben. Mivel kiemelkedő a vírusellenes, gombaellenes és antibakteriális hatása, így számos alternatív kezelés során alkalmazhatjuk ezt az illóolajat.

A borsmentaolaj egyes hatóanyagai, mint például a kámfor, a karvakrol és a mentol nagyon hatékonyan ellenáll egyes baktériumtörzseknek, ilyen például az E.coli vagy a szalmonella.

Mivel az illóolaj nagyon jó hatással van a vérkeringésre, így a haj növekedését is serkenti. Cseppentsünk néhány csepp illóolajat a samponunkba és már használhatjuk is.

Mi magunk is készíthetünk borsmentaolajat. Töltsön meg egy üveget friss borsmentalevelekkel. Ha friss levelet használunk - lehet szárítottból is -, akkor tépkedjük a leveleket kisebb darabokra, majd öntsünk tetszőleges mennyiségű olajat a gyógynövénylevelekre, de annyi olaj mindképpen kerüljön az üvegbe, hogy ellepje azokat. Az üveget zárjuk le, majd 4-6 hétig tároljuk azt egy sötét helyen. Időnként rázogassuk meg az üveg tartalmát. Minél hosszabb ideig áznak a borsmentalevelek, annál karakteresebb ízvilágot kapunk. Miután letelt ez a néhány hét, egész egyszerűen csak szűrjük le az olajat, majd használhatjuk is, például remek lehet saláták ízesítésére, húsok pácolására.

A hordozóolaj lehet olívaolaj, kókuszolaj vagy napraforgóolaj is. A legkedveltebb olajok a szőlőmagolaj és az olívaolaj, ugyanis amellett, hogy nagyon egészségesek, még tele vannak antioxidáns vitaminokkal is. Az ily módon elkészített olaj egy évig is eláll hűtőszekrényben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: borsmentalevelek, borsmentaolajjal, borsmentaolajat, csillapításában, antibakteriális, hűtőszekrényben, alkalmazhatjuk, teltségérzetet, bedörzsölésére, megakadályozza, hordozóolajjal, aromadiffúzort, napraforgóolaj, vérkeringésre, eredményezhet, borsmentaolaj, immunrendszer, használhatjuk, legkedveltebb, karakteresebb, szárítottból, vitaminokkal, készíthetünk, legfontosabb, gombaellenes, relaxációban, szőlőmagolaj, vírusellenes, szervezetben, megtalálható, egészségesek, cseppentsünk, rendelkezik, kategóriába, kezelésében, bedörzsölés, egyik legjobb, illóolaj nemcsak, borsmenta illóolaja, borsmenta nagyon, omega-3 zsírsavak, gyógynövény egyik, légúti fertőzések, illóolajat mindig, kategóriába tartozik, borsmentaolajjal történő, fájdalom ellen, duzzanatot csökkenti, szervezetben kialakuló, borsmentaolaj nagyszerű, lázunk hamarosan, borsmentaolaj belélegzése,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ahogy emelkedik a rezgés...  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Ébredj  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A Föld napja  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Környezetvédelem  Ez a jó az alvásban.  próbáljuk ki az őszinteséget  próbáljuk ki az őszinteséget  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Irgalom és ítélet  Az elfogadásnak...  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Különös!  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  képre írva  Beney Zsuzsa  A boldogság ült a világvégén  Becsüld meg azt amid van,...  Egyszerűen  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Ébredj  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Paul David Tripp Április 23  Muratáj 
Bejegyzés Címkék
egyik legjobb, illóolaj nemcsak, borsmenta illóolaja, borsmenta nagyon, omega-3 zsírsavak, gyógynövény egyik, légúti fertőzések, illóolajat mindig, kategóriába tartozik, borsmentaolajjal történő, fájdalom ellen, duzzanatot csökkenti, szervezetben kialakuló, borsmentaolaj nagyszerű, lázunk hamarosan, borsmentaolaj belélegzése, édességek utáni, plusz kalóriák, borsmentaolaj javítja, immunrendszer működését, különböző betegségek, borsmentaolaj egyes, mentol nagyon, illóolaj nagyon, üveget friss, leveleket kisebb, üveget zárjuk, sötét helyen, üveg tartalmát, hordozóolaj lehet, legkedveltebb olajok, borsmentalevelek, borsmentaolajjal, borsmentaolajat, csillapításában, antibakteriális, hűtőszekrényben, alkalmazhatjuk, teltségérzetet, bedörzsölésére, megakadályozza, hordozóolajjal, aromadiffúzort, napraforgóolaj, vérkeringésre, eredményezhet, borsmentaolaj, immunrendszer, használhatjuk, legkedveltebb, karakteresebb, szárítottból, vitaminokkal, készíthetünk, legfontosabb, gombaellenes, relaxációban, szőlőmagolaj, vírusellenes, szervezetben, megtalálható, egészségesek, cseppentsünk, rendelkezik, kategóriába, kezelésében, bedörzsölés, gyógynövény, belélegzése, dörzsöljünk, elkészített, szervezetbe, küzdelemben, természetes, hatóanyagai, szalmonella, samponunkba, antioxidáns, tetszőleges, relaxációra, ízesítésére, növekedését, hordozóolaj, használjunk, kókuszolaj, rázogassuk, duzzanatot, mindképpen, gyulladást, hatékonyan, valamilyen, hatóanyaga, mennyiségű, eredményez, izomlazító, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.